Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de alinutzika in Ciorbe, 20 Iul 2012 | 4993 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de fasole pe care am mancat-o pana acum! Si asta datorita combinarii unor verdeturi foarte aromate si potrivite ciorbelor, in general, dar si datorita gustului de afumatura. Incercati-o! Sigur va va placea! Am primit numeroase laude la adresa ei , iar sotul meu imi cere sa o fac cat mai des.

 

INGREDIENTE

  • 300g fasole uscata
  • 2 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 300 g ciolan afumat fara os
  • 300 g smantana
  • 1 galbenus
  • sare, piper, 2 cuburi knorr
  • verdeata: 5 fire de patrunjel, 5 de leustean, 5 de marar,1 de cimbru, 1 de telina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina sare. Facem operatiunea asta ca sa nu avem probleme cu digestia. Dupa ce punem a doua oara la fiert fasolea, punem la foc o alta oala cu apa, iar cand aceasta fierbe, se adauga ciolanul afumat, taiat bucatele mai mari, impreuna cu morcovii intregi si cepele tocate, la foc mic. Cand fasolea e fiarta, o luam cu o paleta si o punem in oala cu carne. Adaugam sare si piper, dupa gust+ vegeta. Mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi stingem focul. Smantana o frecam cu galbenusul si o adaugam treptat ciorbei, amestecand usor.Tocam foarte marunt verdeata si o punem  in oala. Servim cu ceapa verde sau ardei iute si multa pofta, dupa care mai servim o tura, ca nu ne vom satura cu una...:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca